עורך דין לדיני עבודה – מה תפקידו

תוכן עניינים

כאשר אנו פונים לייעוץ אצל עורך דין אנו לא יכולים לפנות לכל אחד בעל תעודת עריכת דין וזאת כיוון שלכל עורך דין יש את ההתמחות בה הוא עוסק. ישנם עורכי דין לפלילים, עורכי דין לדיני מקרקעין, דיני משפחה ועוד. מקרה נוסף בו אנו פונים אל עורך דין הוא כאשר מקום העבודה פוגע בתנאים שלנו ובמקרה זה נפנה לעורך דין לדיני עבודה.

עורך דין  לדיני עבודה מתמחה בכל הקשור ביחסי עובד-מעביד. בישראל ישנם חוקים ברורים הדואגים שכל אדם ישתכר בכבוד ולא יפגע במקום עבודתו. עורך דין לדיני עבודה הוא שומר הסף של חוקים אלה ודואג למיצוי הזכויות של לקוחותיו.

 

את מי מייצג עורך דין לדיני עבודה?

עורך דין לדיני עבודה גם הוא הגדרת מטריה הכוללת בתוכה תתי התמחויות וזאת חשוב לדעת כאשר אנו פונים לעורך דין שייצג אותנו. ישנם עורכי דין לדיני עבודה המתמחים בבכירים, עורכי דין המייצגים את מקום העבודה, עורכי דין למיצוי הזכויות מול המעבידים והרשימה עוד ארוכה.

עורך דין לדיני עבודה מייצג כל אדם הנמצא במצב בו נאלץ להתעמת מול מקום העבודה והרשויות הקשורות לתביעה. למשל, עורך דין לדיני עבודה שמתעסק בנזקי גוף בתאונות עבודה יוכל לייצג את העובד הנפגע מול מקום העבודה ובתביעה מול ביטוח לאומי.

"אם אנחנו תובעים את מקום העבודה שלנו מי מייצג אותו?" גם את מקום העבודה שלכם מייצג עורך דין לדיני עבודה. לכן, כאשר אנו פונים לבחירת עורך דין אנו צריכים לדעת מהי ההתמחות שלו ומהו חוג הלקוחות העיקרי שלו.

 

מתי לפנות לעורך דין לדיני עבודה?

פנייה לעורך דין לדיני עבודה תיעשה במקרה בו זכויות העובדים נפגעו וניתן לחלק אותם כך:

חוקי שכר: חוק דמי מחלה, חוק שכר מינימום, חוק שכר שווה לעובדת ולעובד,  חוק גיל פרישה שווה לעובדת ולעובד, חוק דמי מחלה, חוק חופשה שנתית.

חוקי פיטורין ופרישה: חוק הודעה לעובד, חוק פיצויי פיטורין, חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, חוק גיל פרישה

חוקים השומרים על העובדים מפגיעות במקום העבודה: חוק למניעת הטרדה מינית במקום העבודה, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, חוק עבודת נשים, חוק עבודת הנוער.

חוקים השומרים על תנאי עבודה נאותים: חוק שעות עבודה ומנוחה, חוק החניכות.

 

האם תמיד צריך לשכור עורך דין לענייני עבודה?

בכל פניה לבית דין לעבודה האזורי  יש לפנות לעורך דין לדיני עבודה. בנוסף, האדם לא חייב לבחור עורך דין מטעמו ויכול להסתייע בעמדות הסיוע המאוישים על ידי סטודנטים למשפטים ומתנדבים. עם זאת, בתביעות גדולות ומורכבות או מול גופים חזקים מומלץ לבחור בעורך דין מתמחה בעל ותק.

אם נקלעתם לפגיעה בזכויותיהם במקום העבודה, משרד עורכי דין הלפגוט-אדרי ושות' הוא המקום הנכון והמקצועי ביותר לפנות אליו. לייעוץ משפטי לחצו כאן.

מלאו פרטים לפגישת ייעוץ ללא התחייבות

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

מאמרים אחרונים שלנו

הסכם זכיינות: כך תעשו את זה נכון

הרחבת עסק באמצעות זכיינות יכולה להיות אסטרטגיה יעילה לצמיחה ולחדירה לשוק. אם אתה שוקל לזכיין את העסק שלך בישראל או להפוך לזכיין, חשוב להבין את

מהן זכויותיו וחובותיו של עובד שכיר?

אין זה פשוט להיות עובד במדינת ישראל ויש מערכת מאד מסועפת של חוקים ותקנות שקשורים ליחסים שבין העובדים לבין המעסיקים שלהם. העובד הממוצע לא תמיד

תאונת דרכים? כך תמצאו עורך דין

תאונת דרכים יכולה להיות חוויה טראומטית ומלחיצה עבור המעורבים. בין אם מדובר בכיפוף פגוש קל או בהתנגשות חמורה יותר, חשוב לדעת מה לעשות לאחר תאונה.