כל מה שחשוב לדעת על עורך דין קניין רוחני

תוכן עניינים

עורכי דין המתמחים בקניין רוחני הם אנשי מקצוע אשר סיימו בהצלחה תואר ראשון במשפטים, עברו התמחות בתחום פרטני זה, השלימו סטאז' וכמובן, עברו את מבחני הלשכה בהצלחה, עד שקיבלו את ההסמכה המיוחלת והחלו לעסוק בתחום.
קניין רוחני מאגד בתוכו מגוון רחב של תחומים שונים ובין היתר: סימני מסחר, זכויות יוצרים, מדגמים, פטנטים, סודות מסחריים, גניבת עין, תביעות כספיות, התנגדויות לסימני מסחר ותחומים נוספים.

מהם תחומי ההתמחות של עורך דין קניין רוחני

עורך דין קניין רוחני מתמחה במגוון רחב של נושאים שונים ובין היתר:
ניסוח ועריכת הסכמים – הסכמי זכויות יוצרים, הסכמי סימני מסחר, הסכמי הוצאה לאור, הסכמי פטנטים ועוד.. ליווי עסקאות – מיזוג ורכישות, הערכה של נכס קניין רוחני, ביצוע בדיקות לגבי נאותות ועוד.. הגנה על זכויות קניין רוחני ברשת האינטרנט, הגנה על שמות מתחם ועוד..
קיימת חשיבות גבוהה להבין לעומק גם את הנושאים בהם מתמחה עורך הדין ובין היתר את השירותים המוצעים על ידו ובין היתר:

  • זכויות יוצרים – מדובר בזכות לעשות ביצירה או בחלקה, פעולה כזאת או אחרת אשר יכולה להיות: שידור, פרסום, העתקה, ועוד.. זכויות יוצרים יכולות להישמר לתקופה של עד לשבעים שנה לאחר מותו של בעל הזכות.
  • סימני מסחר – סימן מסחר מזכה את בעל הסימן באפשרות לשימוש בלעדי וייחודי באותם האלמנטים לגביהם הוא רשם מלכתחילה את סימן המסחר.
  • פטנטים – בכדי לזכות בהגנה על פטנטים יש לבצע רישום של אותם הפטנטים. ההגנה ניתן ממועד מתן התוקף על הפטנט ועד לפרק זמן של 20 שנים ממועד הגשת הבקשה.
  • עיצובים – בעיצובים מתייחסים לפרמטרים כמו: צבע, צורה, מתאר, מרקם ועיטור. רישום על עיצוב אמור להיות תקף לפרק זמן אשר ינוע בין 5 שנים ויכול להגיע גם עד ל-25 שנים.

הכירות עם תחומי ההתמחות, תאפשר לדעת מתי צריך להכניס לתמונה עורך דין קניין רוחני. כאשר, בשלב הבא, קיימת חשיבות גבוהה לבחור בצורה המיטבית את אותו עורך דין.

איך לבחור עורך דין קניין רוחני?

ישנם מספר פרמטרים מרכזיים אשר דגש עליהם יאפשר לכם לבחור בסופו של דבר עור דין קניין רוחני מקצועי ומנוסה, אשר יהיה ערוך להעניק לכם את הליווי והשירות הטוב ביותר:

  • תחומי התמחות – קיימת חשיבות גבוהה לבדוק תחילה מהם תחומי ההתמחות הספציפיים של אותו עורך דין קניין רוחני. וחשוב מכל, האם הוא אוחז בכלים, בידע המתאים ולמעשה ערוך לספק לכם את השירות הפרטני לו אתם זקוקים.
  • שנות ניסיון – כדאי לבדוק מהן שנות הניסיון של אותו עורך דין – ניסיון יכול להעיד על הרמה המקצועית של אותו עורך דין. כמו כן, כדאי לבדוק אם לאורך השנים אותו עורך דין צבר שם ומוניטין בתחום ההתמחות שלו.
  • חוות דעת והמלצות – אם יש לכם אפשרות לקבל המלצות וחוות דעת על אותו עורך דין, דבר זה יוכל לסייע לכם במידה רבה בקבלת ההחלטה. אם יש עורך דין שאתם מעוניינים לבחור בו, ההמלצה היא להשתמש ברשת האינטרנט בכדי לקרוא חוות דעת והמלצות על אותו איש מקצוע – מה שיכול לסייע לכם במידה רבה בקבלת ההחלטה.

דגש על כל הפרמטרים הללו ביחד עם פרמטרים טכניים כמו: הזמינות של אותו עורך דין, האזור הגיאוגרפי בו הוא נמצא, גובה השכר אותו הוא דורש בעבור השירות וכיוצא בזה.. יאפשרו לכם לבצע בסופו של דבר את הבחירה הטובה ביותר – ואין שום סיבה שתסתפקו בפחות מאיש המקצוע המנוסה ביותר.

מלאו פרטים לפגישת ייעוץ ללא התחייבות

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

מאמרים אחרונים שלנו

הסכם זכיינות: כך תעשו את זה נכון

הרחבת עסק באמצעות זכיינות יכולה להיות אסטרטגיה יעילה לצמיחה ולחדירה לשוק. אם אתה שוקל לזכיין את העסק שלך בישראל או להפוך לזכיין, חשוב להבין את

מהן זכויותיו וחובותיו של עובד שכיר?

אין זה פשוט להיות עובד במדינת ישראל ויש מערכת מאד מסועפת של חוקים ותקנות שקשורים ליחסים שבין העובדים לבין המעסיקים שלהם. העובד הממוצע לא תמיד

תאונת דרכים? כך תמצאו עורך דין

תאונת דרכים יכולה להיות חוויה טראומטית ומלחיצה עבור המעורבים. בין אם מדובר בכיפוף פגוש קל או בהתנגשות חמורה יותר, חשוב לדעת מה לעשות לאחר תאונה.